El Tió a Mura 2019

Dimarts, 26 de novembre de 2019 a les 00:00

Començaran a arribar el 6 de desembre i ens acompanyaran fins el 6 de gener

Hi tornen, com a casa enlloc! Ja els ensumem i ja ens comencem a preparar. 

Ja arriben, els tenim per tot el poble exposats i als matins del dia 6 de desembre i caps de setmana fins el 5 de gener hi haurà tallers infantils i paradetes. 

Penseu que els tions ocupen quasi bé tots els indrets del poble, a les cases, als carrers, a les places, i fins i tot als racons més inhòspits del poble, i alguns d'ells hi apareixen com per art de màgia!

Pels qui no ho sabeu, la cerimònia del tió de Nadal, és una romanalla d'un antic culte a un amulet domèstic protector de la família, que els nostres avantpassats realitzaven pels volts del solstici d'hivern. Perquè el tió en temps dels nostres avis, era un tros de soca sense cara ni barretina que es tirava al foc i es cremava per Nadal i la cendra es llençava al camp.

Però en el nostre poble no, en el nostre poble ara el tió ha canviat d'aspecte i ha passat de ser un tros gruixut d'arbre ben gran amb forats, per convertir-se en un tronc amb boca, nas i ulls i barretina al cap!

Ho podreu copsar en cada indret, en cada carrer i en cada casa i plaça del poble, ja que aquí el nostre tió té quasi bé vida pròpia, i per part de màgia s'ha convertit en indi, en tren, en caragol, en rei, en cubana, en conillet, en cavallet, en avió, n'hi ha tants i tants que això serà el que haureu de descobrir!

Darrera actualització: 16.12.2020 | 14:22